İstanbul’un Yenilikçi Kütüphaneleri Marmara Üniversitesi’nde Buluştu

Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde düzenlenen etkinliğin konukları Zeytinburnu Belediyesi Millet Kıraathanesi Koordinatörü Selahattin Öztürk, Orhan Kemal İl Halk Kütüphanesi Müdürü Süheylâ Acar, Üsküdar Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğünden Züleyha Kara ve Marmara Üniversitesi Prof. Dr. Orhan Oğuz Kütüphanesi Kullanıcı İlişkileri Sorumlusu Ayşegül Türkoğlu oldu.

Ayşegül Türkoğlu panelde , üniversitemizin merkez kütüphanesi olan Prof. Dr. Orhan Oğuz Kütüphanesi’nin kullanıcılara yönelik ve çözüm odaklı olan yenilenme sürecini açıkladı. Teknolojik yenilikler ve modern mimariyle tasarlanan kütüphanenin kiosklar üzerinden ödünç alma, veri tarama gibi hizmetleriyle öğrencilerin beklentilerini karşılamasına dikkat ettiklerini belirtti.

Tarihi yapıları kütüphaneye çevirdikleri devşirme binalar ve geliştirilen randevu yazılım sistemleriyle pek çok kütüphaneye fikir desteğinde bulunduklarını belirten Zeytinburnu Belediyesi Millet Kıraathanesi Koordinatörü Selahattin Öztürk, çalışmalarına daha yenilikçi adımlarla devam edeceklerinin altını çizdi. Merkez Efendi Millet Kıraathanesinin hizmetlerine değinerek hedeflerinin kitap okuma sevgisini daha çok insana aşılamak olduğunu ifade etti.

Züleyha Kara ise Üsküdar Belediyesinin kültür sanat alanındaki çalışmaları ve Osmanlı mimarisinden esinlenen Nevmekan Sahil Kütüphanesini tanıttı.

Süheylâ Acar  ise Bizans döneminde inşa edilen Orhan Kemal İl Halk Kütüphanesi binasının tarihinden başlayarak kütüphanede yaptıkları etkinliklere değindi. Orhan Kemal İl Halk Kütüphanesinde  bir aile olduklarını vurguladı. Acar ayrıca seminerde saz eşliğinde türkü dinletisiyle katılımcılara sürpriz yaptı.

Kütüphane Haftası etkinliklerinin ikinci bölümü, “Akademisyenlerin Kütüphane İzlenimleri” söyleşisiyle devam etti. Üniversitemizin Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Harun Haluk Duman, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Akademisyeni Prof. Dr. Baki Asiltürk ve Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Mehdi Genceli ile kütüphane anılarını paylaştıkları keyifli bir sohbet gerçekleşti.

 

HIZLI ERİŞİM