İktisat Fakültesi Mezuniyet Töreni

Mezuniyet Töreni, Rektörümüz Prof. Dr. Erol Özvar’ın konuşmasıyla başladı. Prof. Dr. Özvar konuşmasında ortak kıvanç ve gurur duyduğumuz bir günde olduğumuzu vurguladı. Prof. Dr. Özvar öğrencilerimizin eğitim hayatında emeği geçen anne babalara, öğretim elemanlarına ve yönetime teşekkür etti. Prof. Dr. Özvar öğrencilere

hitaben; iş ve emek piyasasına giriş yapacaksınız. Bu yolda üniversitenin size kazandırdığı; mensubiyet, bilgi, birikim, tecrübe, eleştirel düşünce, yabancı dil, sizi diğerlerinden ayıran vasıflar, belki de en önemlisi dürüstlük ve güvenilirlik en büyük yol arkadaşlarınız olacak. Bölümlerinde birinci olan öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm mezun öğrencilerimizi tebrik ediyor, hayatlarında başarı ve mutluluk diliyorum dedi.

İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esen Yıldırım konuşmasında: “Bugün burada 136 yıllık geçmişi olan bir üniversitenin köklü bir fakültesinden mezun oluyorsunuz. İş hayatınızda Marmara Üniversitesi diplomasının gücünü arkanızda hissedeceğinize eminim. Bununla beraber yaşamınız boyunca Marmara Üniversitesi ailesinin gücünü arkanızda hissedeceksiniz. Sizler de yeni mezunlar olarak birbirinize sahip çıkın. Hayatınızda en önemli referans noktanız kişiliğiniz olacaktır. Bu sebeple şartlar ne olursa olsun ahlaki, vicdani, ilmi değerlerden asla taviz vermeyiniz. Her fırsatta dile getirdiğim gibi eğitimizini lisans seviyesinde bırakmayınız. Yüksek lisans ve doktora eğitimi alarak mesleki bilgi birikiminizi geliştiriniz. Bugün öğrenci olarak başlayan ilişkimizin mezun olarak devam edeceği gündür. Kapımız sizlere daima açıktır. Bizlerle iletişim halinde kalmanız bizi çok mutlu edecektir. Hayatlarınızda sağlık, mutluluk ve başarı sizlerle olsun!” ifadelerini kullandı.

İktisat Fakültesi birincisi Berna Çağla Çetin yaptığı konuşmada üniversitenin kendisine teorik eğitimden çok daha fazlasını kazandırdığını vurguladı. Berna Çağla Çetin; “Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder.” Hayatım boyunca bu bilinç ile çalışacağıma ve ülkeme faydalı bir birey olacağıma söz veriyorum” ifadelerini kullandı.

Tören öğrencilerin topluca kep atmasıyla sona erdi.

 

 

HIZLI ERİŞİM