Güzel Sanatlar Eğitimi Alanında Dev İş Birliği Protokolü İmzalandı

Millî Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Marmara Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi arasında sanat eğitimi alanında iş birliği protokolü imzalandı. 

MEB Başöğretmen Toplantı Salonu'nda yapılan imza töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk,  MEB, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile sanat eğitimi alanında ülkenin gurur kaynağı olarak görülen Marmara Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi arasında anlamlı bir protokol imzalandığını belirterek, "İş birliği kapsamında, güzel sanatlar alanının ihtiyaç duyduğu sanatsal ve estetik değerlerle şekillenen sanat üretiminde farklı disiplinleri bir arada kullanma imkanı getiren, teori ile pratiği alt yapıya uygun şekilde geliştirme fırsatı veren bir şekilde öğrencilerin eğitim görmesine imkan sağlanacak." dedi.

Protokol kapsamında, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi ile eşleştirilen 3 lise bulunduğuna işaret eden Selçuk, Başakşehir İstanbul Teknik Üniversitesi İsmail Dede Efendi Güzel Sanatlar Lisesine adı verilen İsmail Dede Efendi'nin, bestekarlığının yanı sıra neyzenliği ve hanendeliği ile de ünlü olduğunu, İstanbul Üniversitesi Itri Güzel Sanatlar Lisesine adı verilen Itri'nin 17. yüzyıl önemli Mevlevi bestecileriyle çalıştığını, Marmara Üniversitesi Abdülkadir Meragi Güzel Sanatlar Lisesine adı verilen Abdülkadir Meragi'nin de kültür alanına ciddi katkısı olduğunu dile getirdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, törende yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve üniversitelerin rektörleri başta olmak üzere ilgili eğitim dinamiklerinin son derece yetkin ellerde hazırlandığına işaret ederek, "Bakanlık olarak biz bu uzmanlığın içine güzel sanatlara dair mesleki deneyimi katacağız. Devlet sanatçılarımız, kariyer günleri ve mesleki rehberlik çalışmalarında seminer, konferans, yarışma ve benzeri farkındalık faaliyetlerinde fikri ve fiili olarak yer alacaklar. Alanlarında bu denli tecrübe ve başarı sahibi insanların paylaşımları, gençlerimiz için hem yol gösterici hem şevk verici olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından, Bakan Selçuk, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, iş birliği protokolünü imzaladı.

HIZLI ERİŞİM