Genç Vizyon Kulübü Birlik ve Beraberlik İftar Yemeği

Marmara Üniversitesi Genç Vizyon Kulübü Üsküdar Belediyesi’nin desteğiyle bu yıl sekizinci kez Birlik ve Beraberlik İftar Yemeği düzenledi.

İftar yemeğine AK Parti Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve üniversitemiz rektörü Erol Özvar’ın  selamlama konuşması yaptığı programda Kadıköy Kaymakamı Mustafa Özarslan da yer aldı.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş etkinlikte yaptığı konuşmasında Türkiye’nin birlik ve beraberliğine sahip çıkacaklarını vurgulayarak ‘’Her birimiz kendimizi en iyi şekilde yetiştireceğiz. Dünyanın bütün unsurlarıyla mücadele edebilecek, teknolojide, sanatta, edebiyatta, bilimde, her alanda en ileride olacağız ve üniversite yıllarımızı da inşallah bunun için aynen fidanların yetişmesi için gereken bir zemin gibi bir zaman gibi üniversite tahsilimizi de bir imkan olarak kabul edeceğiz." dedi.

Kurtulmuş, sözlerinde ramazan ayının birleştirici manevi gücünü hissettiğini belirtti ve ekledi : ‘’ Bu ülkenin gücünden istifade edebilmek için elimizdeki en büyük anahtar birliğimiz, beraberliğimiz, dirliğimiz ve kardeşliğimizdir. Çok şeyimiz ortaktır. İşte şu ramazan sofralarını görüyoruz. İnançlarımız birdir, Allah'ımız birdir, Peygamberimiz birdir, ibadetlerimiz birdir, milletimiz birdir, bayrağımız birdir, bizim tarihi şuurumuz birdir, geçmişimiz birdir, hiç şüphemiz yok ki geleceğimiz de birdir, geleceğimiz de beraberdir."

Genç Vizyon Kulübü başkanı Mustafa Bilal Dönmez etkinlikte yaptığı konuşmasında desteği için Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e teşekkürlerini sundu. ‘’Güneşin doğmasıyla birlikte yeme ve içme gibi fiilleri terkedip güneşin batışına kadar oruç tutan müslümanlar vücudunu terbiye ettiği gibi nefsini de terbiye etmektedir. Bu açıdan Ramazan ayı, müslümanı olgunlaştırma ayıdır. ‘’ diyerek duyduğu mutluluğu dile getirdi.

 

 

HIZLI ERİŞİM