Eczacılık Fakültesi Öğrencilerimiz Uluslararası Eczacılık Öğrencileri Birliği Hasta Bilgilendirme Yarışması’nda (IPSF-PCE) Avrupa Birincisi Oldu

Uluslararası Eczacılık Öğrencileri Birliği'nin (IPSF) Çevrimiçi Hasta Bilgilendirme Yarışması'nın (Online Patient Counseling Event) Avrupa Bölgesi aşaması 15-21 Haziran arasında gerçekleştirildi.  

Yarışmanın Beginner (1. ve 2. sınıf öğrencileri) kategorisinde Eczacılık Fakültesi 2. sınıf öğrencimiz Mustafa Selami Abacıoğlu ve Intermediate (3. ve 4. sınıf öğrencileri) kategorisinde Eczacılık Fakültesi 4. sınıf öğrencimiz Sümeyye Kavak Avrupa bölgesi (IPSF EuRO) birincileri oldu. Öğrencilerimiz 29 Haziran ile 5 Temmuz arasında gerçekleşecek olan bölgelerarası final yarışmasına katılmaya hak kazandılar.

Hasta Bilgilendirme Yarışması, 1989'dan beri her yıl düzenleniyor. Yarışma, eczacıların ve eczacılık öğrencilerinin hastalarla etkili iletişim kurmalarını, ilaç tedavi sorunlarını doğru biçimde değerlendirip çözmelerini ve hastalara ilaç tedavileri hakkındaki tüm bilmeleri gerekenleri verimli bir şekilde aktarmalarını teşvik etmek amacıyla gerçekleştiriliyor.

HIZLI ERİŞİM