Sese dair birçok konunun ele alındığı sempozyumda açıklamalarda bulunan Sempozyum Başkanı ve Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tülin Malkoç, ses terapistlerinin görev alanları ile Kulak Burun Boğaz (KBB) hekimlerinin görev alanlarının konuşulduğu ve sesle ilgili tüm konuların ele alındığı bir sempozyum organize ettiklerini söyledi. Doç Dr. Malkoç, sempozyumun detaylarından bahsederek, şu ifadeleri kullandı:
“Bugün ve yarın 19-20 Nisan aralığında sese ait her türlü davranışlar ele alınacak. Öncelikle ses nedir; ses kimliğimiz nedir? Sesin bir kimlik oluşturabilmesi için ses eğitiminin gerekliliği, ses eğitimindeki yeni teknikler, bu tekniklerin uygulanış biçimleri workshoplar olarak yeni araştırmalar olarak sunulacak. Sesle ilgili başlangıç eğitimi, ileri seviyedeki eğitimler şuan Türkiye’de ve dünyada uygulanan çeşitli sese ait nefes tekniklerinin uygulanış ve eğitimde kullanış biçimleri ifade edilecek. Bunun yanı sıra sese ait kimlik de var, o da ses rahatsızlıklarıyla ilgili sesimiz rahatsızlandığında sesimizi kimler tedavi edecek. KBB Uzmanları, terapistler ne derece önemli bunlar işin içine girecekler. Çoğunlukla zaten iki gün içerisinde ses hastalıklarıyla ilgili sese olumlu katkıda bulunacak davranışlarla ilgili çalışmalar sergilenecek. Mesela sesimiz kısık olduğu zaman biz ses eğitimcisi olarak tedavi uygulayamayız sadece egzersiz uygulayabiliriz. Bir Kulak Burun Boğaz Hekimi nasıl bir tedavi önerecek o tedavi önemli bizim için. Eğer o tedavi sürecindeki ilerleme belirli koşullara bağlı olarak problem oluşturuyorsa o zaman ses terapistleri ne yapabilir diye düşünülebilir. Biz sesi konuşmada değil ezgide kullandığımız için en son aşama bize kalıyor. Bütün bunlar iki gün içerisinde Dünya Ses Günü Sempozyumunda ele alınacak.”
Dünya Ses Günü Türkiye Koordinatörü Prof. Dr. Kürşat Yelken ise farklı meslek gruplarının sempozyumda bir araya getirildiğini belirterek, “Dünya Ses günü her yıl dünyanın birçok ülkesinde kutlanıyor. Farklı etkinlikler, konserleri bir takım sempozyumlar, eğitimler düzenleniyor. Bu yılki organizasyonunu Türkiye’de ben yapıyorum. Marmara Üniversitesi’nin ev sahipliğinde bir ses sempozyumu düzenliyoruz. Farklı meslek gruplarını bu sempozyumda bir araya getiriyoruz. Ses terapistleri, şan eğitimcileri bu konuyla uğraşan profesyonel ses kullanıcıları var. Bunların yanında da hekimler bar aslında tüm derdimiz insanların sesinin ne kadar önemli olduğunu ses sağlığının ne kadar önemli bir şey olduğunu anlatmak, sesi kaybetmemek için neler yapılması gerektiğini, kaybedince nasıl bit tedavi şekli izlenmesi gerektiğini öğretmek” dedi.