Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı Rektörümüzü Ziyaret Etti

Avrupa Araştırmaları Enstitüsü'nün daveti üzerine "AB Sürecimiz ve Gençlik İçin Fırsatlar" konferansına katılmak üzere üniversitemize teşrif eden Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Kurt'u makamında ziyaret etti.

Avrupa Araştırmaları Enstitüsü ile çalışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren AB Başkanı Büyükelçi Kaymakcı, Avrupa Birliği'nin resmi dilleri olan İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerinde eğitim veren birçok biriminin olması nedeniyle Marmara Üniversitesi ile iş birliğini önemsediklerini ve her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı ile üniversitemiz arasında Erasmus programının geliştirilmesine yönelik yapılan kapsamlı görüşmede Büyükelçi Kaymakcı ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt, Erasmus dahilinde üniversitemizde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerimiz ve Avrupa ülkelerine giden öğrencilerimiz hakkında bilgi alışverişinde bulundu.