Türkiye 10. Dünya Oyun Oynama Günü etkinlikleri kapsamında “Sanal Bağlam Olarak Oyun: Dijital Oyunlar” Paneli 10 Mayıs’ta Göztepe Kampüsü’nde düzenlendi.
Üniversitemiz Atatürk Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı ve Kadıköy Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen panele çok sayıda akademisyen katıldı.
Panel başkanlığını; Maltepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ayla Oktay üstlendi. Akademisyenimiz Dr. Öğretim Üyesi Işık Kamaraj, “Türkiye Dünya Oyun Oynama Günü’nün Tarihçesi” adlı sunumunu gerçekleştirdi. Sunumunda; yapılan etkinliklerden ve bu etkinlikleri geliştirmek için atılan adımlardan bahsetti. Pamukkale Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nesrin Erdoğan Işıkoğlu, “OBİ: Oyun Bizim İşimiz ve Dijital Dünya” adlı sunumuyla oyun ve dijital dünya hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Pamukkale Üniversitesi akademisyeni Dr. Öğretim Üyesi Emel Tok, “Arttırılmış Gerçeklik ve Dijital Oyunlar” isimli sunumuyla değişen oyun dünyasına yeni bir bakış getirmiş oldu.
Öğretim üyemiz Prof. Dr. Nesrin Özdener Dönmez, “Ergen Çocukluk Döneminde Kodlama Eğitimi” adlı sunumuyla kodlama eğitiminin önemine dikkat çekerken, bu eğitimin ergen çocuk üzerindeki etkisine dikkat çekti. Pamukkale Üniversitesi akademisyeni Dr. Öğretim Üyesi Atiye Adak, “Dijital Oyunların Taşıdığı Riskler” isimli sunumuyla dijital oyunların getirdiği tehditlerden bahsetti. Bu tehditlere karşı alınacak önlemlerin üzerinde durdu. Balıkesir Üniversitesi akademisyeni Arş. Gör. Dr. Dilan Bayındır, “Dijital Oyunlarda Eğitimcilerin, Anne ve Babaların Sorumlulukları” adlı sunumuyla çocuklarımızı dijital oyunlar konusunda nasıl koruyabileceğimiz ve kontrolünü nasıl sağlayacağımız konusuna ışık tuttu. Öğretim üyemiz Öğr. Gör. Dr. Volkan Kanburoğlu, “Okul Öncesi Dönemde Teknoloji Kullanımı” isimli sunumuyla teknolojinin okul öncesi dönemdeki çocuklarda nasıl kullanılabileceği konusunda bilgi verdi.
Panel; soru-cevap kısmıyla devam ederken, yapılan değerlendirmelerle sona erdi.
Benjamin Franklin’in dediği gibi; “Oyun oynamayı bırakmamalıyız çünkü yaşlanıyoruz; Yaşlanıyoruz, çünkü oyun oynamayı bıraktığımız için.” 28 Mayıs Dünya Oyun Oynama Günümüz kutlu olsun!