Büyükelçi Engin Soysal Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Kurt’u Ziyaret Etti

Dışişleri Bakanlığı mensubu Büyükelçi Engin Soysal, 30 Kasım 2021 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Kurt’u makamında ziyaret etti. Büyükelçi Soysal, Rektör Prof. Dr. Kurt’u yeni görevi sebebiyle tebrik etti. Prof. Dr. Mustafa Kurt da Büyükelçi Engin Soysal’a Avrupa Araştırmaları Enstitüsü bünyesinde vereceği seminerler dizisi için teşekkür etti.

Dışişleri Bakanlığı’nın mutabakatıyla Büyükelçi Rauf Engin Soysal Marmara Üniversitesi’nde “Diplomasi, Müzakere ve Arabuluculuk Seminerler Dizisi”ni gerçekleştirecek. 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi’nde Avrupa Araştırmaları Enstitüsü bünyesinde gerçekleştirilecek seminerler dizisi 8 haftada tamamlanacak. Aynı zamanda Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Büyükelçi Soysal, çeşitli uluslararası örgütlerde Türkiye’yi temsilen üstlendiği görevler sırasında edindiği diplomasi tecrübelerini teorik bilgiyle bütünleştirerek Marmara Üniversitesi akademisyenlerine ve öğrencilerine sunacak sunacak.

Mezunumuz olan Büyükelçi Soysal’ın Avrupa Araştırmaları Enstitümüzde seminerler gerçekleştirecek olması büyük memnuniyet yarattı.

HIZLI ERİŞİM