"Bir Günlük Üniversiteliyim" Etkinliği

12-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen “Bir Günlük Üniversiteliyim” etkinliği ile Marmara Üniversitesi bir ilki gerçekleştirdi. Marmara Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü tarafından gerçekleştirilen Özel Öğrenci Projesi’nde 17 özel öğrenci 12.05.2016 tarihinde bir günlüğüne üniversitenin Göztepe Yerleşkesinde ağırlandı.

Proje; Mehmet Emin Yardımcı isimli gencin Marmara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu'ndan Arş. Gör. Zafer Özomay ile irtibata geçmesi ile başladı. Grafik tasarım konusuna yeteneği olan bu gencimiz, gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra iki gün süren “Görsel Tasarım Uygulamaları” eğitimi aldı ve Marmara Üniversitesi’nde bir hayalini gerçekleştirmiş oldu.

Bir gencimizin hayalinin gerçekleştirilmesi ise başka bir projenin hayat bulmasına vesile oldu. Marmara Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü tarafından, üniversiteye gitme şansı olmayan özel öğrencilere üniversitede özel bir gün geçirmeleri için “Bir Günlük Üniversiteliyim” projesi tasarlandı.

Marmara Üniversitesi İbrahim Üzümcü Konferans Salonunda düzenlenen açılış töreninde konuşan Şöhret Kurşunluoğlu Özel Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Meltem Emiralioğlu; öğrencileriyle gurur duyduğunu belirterek; başarılı ve mutlu bir yaşam geçirmeleri temennisinde bulundu. Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Akalın ise Marmara Üniversitesi olarak özel öğrenci grubunu ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ve bu tür programların sık sık yapılarak farklı kurumlarda da hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Projeye emeği geçenlere teşekkür belgesi verilmesinin ardından Şöhret Kurşunluoğlu Özel Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerine ve projenin ilham kaynağı olan Mehmet Emin Yardımcı ve kardeşi Alperen Yardımcı’ya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Akalın, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erhan Afyoncu, Kurumsal İletişim Koordinatörü Doç. Dr. Şaziye Abdurrahmanoğlu ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ş. Cem Özakun tarafından sembolik mezuniyet belgeleri verildi.

Programın sonunda müzik eşliğinde dans eden öğrenciler, Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesini gezip kampüs havasını soluyarak “BİR GÜNLÜK ÜNİVERSİTELİ” oldular.



 

 

HIZLI ERİŞİM