Basım Teknolojileri Bölümü Erasmus Hareketlilik Deneyimleri’ni Paylaştı

2015-2019 yılları arasında Basım Teknolojileri Bölümü’nden Erasmus değişim programı kapsamında yurt dışını giden ve yurt dışından gelen öğrenci ve öğretim elemanlarının deneyimlerini paylaşmak amacıyla düzenlenen seminere, Basım Teknolojisi Bölümü öğrencileri, öğretim elemanları ve sektör temsilcisi olarak Acar Group Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Acar katıldı.

Seminerde, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Oğuz ve 4. Sınıf öğrencileri Zeynep Ebrar Çelik ve Melih Samet Ersan birer sunum yaptılar.

Seminerde sunum yapan Erasmus Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Oğuz, Erasmus Değişim Programının amaçlarından ve öğrencilere ne kazandırdığından bahsetti. Ayıca, Basım Teknolojileri Bölümü’nün Erasmus anlaşması olan Avrupa’daki üniversitelerin ilgili fakülte ve bölümlerini tanıttı. Oğuz, sunumunun son bölümünde, öğrencilerin neden Erasmus hareketliliğini kendilerine hedef olarak koymaları gerektiğini detaylı olarak açıkladı. Bu sunumda ayrıca Basım Teknolojileri Bölümü’nün Erasmus Anlaşması yaptığı üniversiteler listelenerek detaylı olarak tanıtıldı.

 Kısa bir zaman önce Erasmus değişim programını tamamlayarak Litvanya’dan dönen Melih Samet Ersan, deneyimlerini paylaştığı detaylı bir sunum yaptı. Sunumunda gittiği okuldan ve aldığı derslerden ve Erasmus Programının kendisine neler kazandırdığını anlattı.

Yaklaşık bir ay önce Erasmus değişim programını tamamlayarak Almanya’dan dönen Zeynep Ebrar Çelik, sunumunda gittiği okul ve aldığı dersleri tanıttı. Özellikle Stuttgart Medya Üniversitesi, Baskı ve Medya (Print and Media) Fakültesi’nin atölye, laboratuvar ve makine parkurunun çok gelişmiş olmasından ve öğrencilere pek çok uygulama ve proje yapma imkanı vermesinden bahsetti. Ayrıca Almanya’da Erasmus yapması sayesinde, farklı kültürleri tanıma, mesleki anlamda global network edinme ve boş zamanlarında farklı ülkeleri gezme fırsatı yakaladığından bahsettti.

Sunum yapan tüm konuşmacılar, konuşmalarının sonunda Erasmus öğrencilerine, burs ve yabancı dil kurs katkısı vermesinden dolayı BASEV’e (Basım Sanayi Eğitim Vakfı’na) ve İngilizce kurs eğitmeni Beril Güngör hanımefendiye teşekkür ettiler.

Marmara Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Oktav tarafından,  Erasmus Koordinatörü olarak yapmış olduğu özverili çalışmalardan dolayı, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Oğuz’a sunumunun sonunda teşekkür belgesi verildi. Sektör temsilcisi Zekeriya Acar beyefendi tarafından, Erasmus değişimlerini başarıyla tamamlayarak ülkelerine dönen Basım Teknolojileri Bölümü Öğrencileri; Melih Samet Ersan, Çiğdem Gül, Abdullah Bahadır Ceyhan’a  teşekkür belgeleri verildi. Ayrıca Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Oğuz tarafından Erasmus değişimlerini başarıyla tamamlayarak ülkelerine dönen Basım Teknolojileri Bölümü Öğrencileri; Zeynep Ebrar Çelik ve Hasan Hüseyin Kesen’e teşekkür belgeleri verildi.

 

HIZLI ERİŞİM