Azerbaycan Zafer Günü Kutlaması

Azerbaycan’ın İkinci Karabağ Savaşı Zafer Günü kutlamaları kapsamında 8 Kasım 2021 günü Marmara Üniversitesi’nde bir piyano resitali gerçekleştirildi.

Azerbaycan Diaspora Bakanlığı, Mehcer Göç Sanatçıları Derneği, Azerbaycan İstanbul Başkonsolosluğu’nun düzenlediği dinletiye Marmara Üniversitesi ev sahipliği yaptı.

Azebaycan Devlet Sanatçıları İslam Manafov ve Turan Manafzade tarafından gerçekleştirilen resital kalabalık bir dinleyici topluluğu tarafından beğeniyle izlendi.

Dinleti öncesinde kısa bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt, Azerbaycan’ın kazandığı zaferde emeği olanları anmaktan dolayı memnuniyetini belirtirken, dost ve kardeş iki ülkenin hem üst düzeyde hem de halk nezdinde her zaman birlikte olduğunu dile getirdi. Konuşmasında Marmara Üniversitesi’nde ziyaretçi bilim insanı olarak çalışmalarını sürdüren Azerbaycanlı Profesör Dr. Messoud Efendiyev’i takdim etti ve kendisine Marmara Üniversitesi’ne sunacağı katkılardan dolayı teşekkürlerini ifade etti.

Dünyaca ünlü sanatçılar İslam Manafov ve Turan Manafzade’nin piyano dinletisinde klasik, romantik ve çağdaş dönem bestecilerinin yanı sıra Azerbaycan halk ezgilerinden oluşan bir repertuar sunuldu. İslam Manafov savaş nedeniyle kendi vatanlarından başka topraklara gitmeye mecbur kalmış klasik bestecilerin eserlerine yer verirken, Turan Manafzade ise Azerbaycan halk ezgilerinden ve Çanakkale Türküsü’nden oluşan eserleri piyano eşlilğinde seslendirdi.

HIZLI ERİŞİM