15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı Gerçekleşti

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı, 16 Temmuz Salı günü Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonunda gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan programda Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt açılış konuşması yaptı. Konuşmasında, "Milletimiz demokrasiye olan inancı ve kararlılığıyla tarihin akışını değiştirdi. Sokaklara dökülen yüz binlerce vatandaşımız, tankların, silahların ve hainlerin karşısında dimdik durarak demokrasimize ve milli birliğimize sahip çıktı. O gece milletimizin ortaya koyduğu birlik ve beraberlik ruhu, dünyaya toprak bütünlüğümüz ve demokrasimiz için verdiğimiz mücadelemizdeki kararlılığı gösterdi." dedi. Prof. Kurt, “Gençlerimize, tarihimizi, topraklarımız için verilen mücadeleyi, tarih boyunca milletimizin uğradığı ihanetleri, tıpkı her yıl 15 Temmuz ihanetini anlattığımız gibi anlatmalı, tartışmalı ve onlarla omuz omuza ülkemiz için var gücümüzle çalışmalıyız. Gençlerimizin enerjisine ve onların yeni dünyayı en doğru şekilde okuyabilme yeteneklerine güveniyoruz. Onların da gerektiğinde yeni destanlar yazacağından çok eminiz ama inşallah onların yazdıkları destanlar bilimin, sağlığın, teknolojinin, eğitimin, adaletin her alanında olacak ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine çıkaracaklar.” diyerek sözlerini bitirdi.

Program, Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Furkan Kaya tarafından verilen "Cumhuriyet Tarihinde Milli İradeye Karşı Hareketler" başlıklı konferans ile devam etti. Konferansta, Cumhuriyetin kuruluşundan 15 Temmuz’a kadar gerçekleşen darbe ve darbe girişimlerini Türkiye’nin dönemsel uluslararası konjonktürü üzerinde anlattı. Doç. Kaya, "15 Temmuz’da halk, bundan önceki darbe ve girişimlerinde kıramadığı bir zinciri kırdı. Milli İradenin yok sayılamayacağını bir kez daha gösterdi." dedi. Konferans sonunda Doç. Dr. Furkan Kaya’ya teşekkür belgesi ve plaket takdimi Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt tarafından yapıldı.

15 Temmuz Belgeseli gösteriminin ardından Marmara Üniversitesi Müzik Topluluğu Prof. Dr. Mustafa Uslu şefliğinde "15 Temmuz Kahramanlarına Vefa Konseri" verildi.

Konserle son bulan programın sonunda “Fotoğraflarla 15 Temmuz” Sergisi fuaye alanında katılımcıların ziyaretine sunuldu.

HIZLI ERİŞİM