Marmara Üniversitesi İle Türkiye Kalkınma Yatırım Bankası A.Ş. Arasında Sürdürülebilirlik İş Birliği Protokolü İmzalandı

Marmara Üniversitesi İle Türkiye Kalkınma Yatırım Bankası A.Ş. arasında Sürdürülebilirlik İş Birliği protokolü 17 Mayıs Cuma günü Rektörlük Binası’nda gerçekleştirildi.

Marmara Üniversitesi ile Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası A.Ş. (TKYB veya Kalkınma Yatırım Bankası) arasında imzalanan protokol, sürdürülebilirlik araştırma konuları alanında iş birliği gerçekleştirmek amacını taşıyor.

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, imza töreninde yaptığı konuşmada, “Üniversiteler hem kamu hem de özel sektörlerle yapmış oldukları bu protokoller yardımıyla gelişmelere ve sahadaki uygulamaya açılırlar. Gençlerin yetişmesinde ve hocaların da kendilerini geliştirmesinde çok önemli rol oynar. Sürdürülebilirlikle ilgili yapacağımız bu protokolün hem kalkınma bankası açısından hem de, Marmara Üniversitesi açısından öğrencilerimize ve öğretim üyelerimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz”. dedi.

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası A.Ş. Genel Müdürü İbrahim Halil Öztop konuşmasında, “Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası bir devlet bankası olması sebebiyle ,özellikle sizin gibi değerli üniversitelerimizle iş birliği yapmayı arzulamakta, günün sonunda özellikle sektörümüzü ülkemize nasıl faydalı olacağımız konusunda, gerek eğitim- öğretimle gerekse, bizler fiilen bu işin finans bacağını oluşturan bir kurum olmak sebebiyle, açıkçası bu iş birliklerimizi daha da derinleştirmeyi daha da genişletmeyi arzuluyoruz. Tekrar böyle bir anlaşmayı yaptığımız için çok gurur duyuyoruz”. dedi.

Genel Müdür Yardımcısı Seçil Kızılkaya Yıldız da bu iş birliğini çok önemsediğini söyleyerek, “Sürdürülebilir kalkınmaya gönül vermiş bir kuruluşuz. Bu anlamda Marmara Üniversitesi ile olan bu iş birliğini çok önemsiyoruz. Bu iş birliğinin kurumlar açısından hayırlısı olmasını, ülkemiz açısından hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Protokolde, iş birliği sürecinin koordinasyonunu yürütecek olan Sürdürülebilir Üniversite İç Denetim Birimi Uzman Danışmanı ve Sivil Toplum Kuruluşları Uygulama ve Araştırma Merkezi (STKAM) Müdürü Prof. Dr. Esra Yüksel Acı ve İç Denetim Başkanı Dr. Cem Çetin de hazır bulundu.

HIZLI ERİŞİM