Marmara Üniversitesi  Erasmus+ Programı Kapsamında En Yüksek Hibeyi Alan Türk Yükseköğretim Kurumu Oldu 

Marmara Üniversitesi,  Avrupa Birliği ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülmekte olan Erasmus+ Bireylerin Öğrenme Hareketliliği (KA131) kapsamında Türkiye’deki yükseköğretim kurumları arasında bir kez daha en yüksek hibeyi almaya hak kazanan kurum oldu.

Marmara Üniversitesi, her yıl yüzlerce öğrenci ve akademik-idari personelini yurtdışında eğitim ve iş tecrübesi deneyimi ile tanıştırmaktadır. Bu kapsamda Avrupa Birliği ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından tahsis edilen toplam hibe miktarı her yıl artarak sürmekte ve 2015 yılından bu yana Türkiye’deki yüksek öğretim kurumları arasında en yüksek hibeyi almaya hak kazanan üniversite olma başarısını sürdürmektedir. Bu geleneği 2024 yılında da bozmayan Marmara Üniversitesi, 2024 sözleşme dönemi için Türkiye’deki yüksek öğretim kurumları arasında en yüksek hibeyi alan kurum oldu.

Uzun yıllardır hem giden hem de gelen öğrenci sayıları bakımından en yüksek oranlara sahip olan Marmara Üniversitesi’ni bu yıl sırasıyla Ankara Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi takip etti. 

2024 Dönemi Erasmus+ KA131 Hibe Dağıtım sonuçlarına buradan ulaşabilirsiniz.

https://www.ua.gov.tr/haberler/2024-basvuru-donemi-yuksekogretimde-hareketlilik-projeleri-ka131-basvuru-sonuclari/

HIZLI ERİŞİM