Marmara Üniversitesi RUR Üniversite Sıralamasında Dünyada 522. Türkiye’de 12. Sırada

Round University Ranking (RUR) uluslararası üniversitelerin 2021 “İtibar Sıralaması”nı açıkladı.

Round University Ranking (RUR) tarafından yapılan, “öğretim”, “araştırma”, “uluslararası çeşitlilik” ve “finansal sürdürülebilirlik”ten oluşan dört temel faaliyet alanı ile ölçtüğü uluslararası üniversitelerin "İtibar sıralaması"nda Marmara Üniversitesi dünyada 522. Türkiye’de 12. sırada yer aldı. Tıp Bilimleri Dünya Üniversiteleri 2021 listesinde ise “öğretim” boyutunda dünyada 304. Türkiye’de 9., “uluslararası çeşitlilik” boyutunda dünyada 374. Türkiye’de 4. sırada yer alarak “Bronz Lig” de yer aldı.

Round University Ranking (RUR), 82 ülkeden 1100 önde gelen dünya üniversitesinin performansını 20 gösterge ve 4 temel üniversite faaliyet alanıyla ölçmekte ve 2010'dan günümüze kadar olan dönemi kapsamaktadır.

Sıralama ile ilgili ayrıntılı bilgiye https://roundranking.com/ranking/reputation-rankings.html#t-2021 adresinden ulaşılabilir.