İşletme Fakültesi'nin Projesi 25 Ülke Arasından Desteklenmeye Hak Kazandı

25 ülkeden 65’i aşkın bilim insanının katılımı ile planlanan, arkeolojide yapay zekâ uygulamalarının farklı disiplinlerden uluslararası araştırmacıları bir araya getirerek geliştirilmesini ve yaygınlaştırılmasını amaçlayan “Managing Artificial Intelligence in Archaeology - MAIA" isimli COST Aksiyonu, Bilim ve Teknolojide Avrupa İş Birliği Kuruluşu (European Cooperation in Science and Technology - COST Association) tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Projenin ulusal düzeydeki çalışmaları, Üniversitemiz İşletme Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü’nden Doç. Dr. Tutku Tuncalı Yaman ve diğer ülke komite üyeleri Ankara İngiliz Enstitüsü’nden Dr. Nurdan Atalan Çayırezmez ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Öğretim Üyesi Dr. Melda Küçükdemirci ile gerçekleştirilecektir.