İlkokulda Özgün Eğitici Etkinlikler 1. Ulusal Atölye Çalışmaları

24 Haziran’da gerçekleştirilen çalışmaya ağırlıklı olarak İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı devlet ve özel okullarında görev yapan öğretmenler, yöneticiler ve öğretmen adayları ile akademisyenler katıldı. Çevre iller ile İzmir’den katılan öğretmenler de çalışmalara destek verdiler. Sunumunu Marmara Üniversitesi Temel Eğitim Bölümü Başkan Yardımcısı Dr. Bülent Özden’in yaptığı açılışta, düzenleme kurulu adına Doç. Dr. Mehmet İnan, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cihangir Doğan, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İrfan Zeki Er ve Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Şükrü Özdemir birer konuşma yaptılar. İstanbul Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Ballı, Marmara Üniversitesi UZEM Müdürü Doç. Dr. Faruk Uçar, Marmara Üniversitesi Mezunlar Ofisi Koordinatöre Doç. Dr. Bülent Yılmaz açılışa katılanlar arasında bulundular.

Açılış sonrası oturumlar şeklinde gerçekleşen atölye çalışmaları etkinlik sunumları ve video sunumları olmak üzere kategoride yapıldı. İki gün süren atölye çalışmalarında İlkokul programındaki tüm derslere ilişkin etkinlikler sunuldu. Ağırlıklı olarak, Türkçe, Matematik, Hayat Bilgisi, Sosyal Bilgiler, Fen Bilimleri, Müzik, Görsel Sanatlar, Yabancı Dil, Beden Eğitimi ve Oyun atölye çalışmaları şeklinde gerçekleştirilen etkinliklere 200 üzerinde izleyici/dinleyici katıldı. 32 atölye çalışması yapıldı. Büyük ilgi gören atölye çalışmalarının yanı sıra, Üniversitemiz akademisyenleri tarafından da seminerler verildi. Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri; Prof. Dr. Yücel Kabapınar, Dr. Oktay Aydın, Dr. Nurcan Şener ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı kurumda Uzman öğretmen olarak görev yapan Ümran Atabay, seminerler verdiler.

Düzenleme kurulunu Doç. Dr. Mehmet İnan, Doç. Dr. Z. Nurdan Baysal, Dr. Oktay Aydın, Dr. Bülent Özden, Dr. Zeynep Aydemir, Dr. Seda Gül Kartal ve Öğr. Gör. Yüksel Aydın’ın oluşturduğu, oturum başkanlıklarını anabilim dalı öğretim elemanlarının yaptığı atölye çalışmaları iki gün sürdü. Dereceye girenlere ödülleri verildi. Ayrıca sunum yapanlara ve katılımcılara belgeleri sunuldu.