Doç. Dr. Müjdat Soytürk Tarafından Yürütülen “iRel40” Projesi Avrupa Komisyonu’nca Fonlandı

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Müjdat Soytürk “Akıllı Güvenilirlik  4.0 (iRel40)” adlı  projesi ile H2020-ECSEL-2019-IA çağrısına yapılan tüm başvurular içerisinde en yüksek puanla (14.5/15) birinci gelerek desteklenmeye layık görüldü.

103.6 Milyon Euro bütçeli 13 ülkeden 75 kuruluşun ortak olarak yer aldığı  projenin  Türkiye Koordinatörlüğünü Müjdat Soytürk yürütmektedir. Türkiye konsorsiyumunda Marmara Üniversitesi, Arçelik A.Ş, Enforma Bilişim A. Ş ve Pavo Tasarım Üretim Elektronik Tic. A.Ş’nin yer aldığı proje, 1 Mayıs 2020- 30 Nisan 2023 tarihleri arasında gerçekleşecektir.  

Projede yapay zeka, makine öğrenmesi ve yeni teknolojiler kullanılarak tüm uygulama alanlarında kullanılan elektronik bileşenlerin güvenilirliğinin sağlanması/artırılması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda, Wafer’dan entegre devre, chip, elektronik karta ve bunları içeren tüm sistemlerde hatasız ve yüksek performanslı ürünlerin geliştirilmesi ve üretilmesi için tasarımdan üretime tüm süreçlerde güvenilirliğin artırılması hedeflenmiştir. Türkiye konsorsiyumunun gerçekleştirdiği çalışmalarla,  kullanım senaryosu ve gerçek saha çalışmaları ile elektronik bileşenler ve sistemlerinin güvenliğine çok değerli katkılar sunulmaktadır. Ortakların oluşturdukları değer zinciri ile endüstriye ve bilime önemli katkı sağlanmaktadır. Projeye ilişkin diğer ayrıntılara buradan ulaşılabilir.

HIZLI ERİŞİM