"2024 Yılı Hizmet İçi Eğitim Yönergesi'ne" istinaden, Araştırma Üniversiteleri Destek Programı (ADEP) 2023 çağrısı ile desteklenen "Sanal Gerçeklik Teknolojisi (VR) ile Meme Kanseri Erken Tanı ve Tarama Prototipi Projesi" kapsamında "Sanal Gerçeklik Teknolojisi (VR) ile Meme Sağlığı ve Kendi Kendine Meme Muayenesi (KKMM) Bilgilendirme ve Atölye Çalışması” 08 Mayıs Çarşamba günü Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonu'nda düzenlendi.
Programın açılış konuşmasına, “Kendi kıymetimizi bilelim; risk değil, önlem alalım. Tedbiri elden bırakmayalım. Sağlıkla ilgili kontrollerimizi ertelemeyelim” diyerek başlayan Eğitim Planlama Sorumlusu Pınar Sarıçam, “Her ne olursa olsun asla pes etmeyin, harekete geçin.” dedi.
Eğitim programında, akademik ve idari personeli, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri bilinçlendirmek amacıyla üniversitemiz Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı Öğretim Üyesi ve Meme Sağlığı Derneği yönetim kurulu üyesi Doç. Dr. Nuran Akyurt sunum gerçekleştirdi. Doç. Dr. Nuran Akyurt sunumunda meme sağlığı, alınması gereken önlemler, erken teşhisin önemi ve KKMM konularını ele aldı. Örnek vakalar üzerinden meme kanseri konusundaki dünyada ve ülkemizde yapılan bilimsel verileri aktardı. Devamında katılımcıların farkındalık ve bilgi durumlarını belirlemeye yönelik Meme Sağlığı Derneği (MEMEDER) sponsorluğunda değerlendirme sınavı yapıldı. Dereceye giren akademik ve idari personelimize ödülleri takdim edildi.
Programın son bölümünde ise ADEP projesi kapsamında geliştirilen kendi kendine meme muayenesi prototipi üzerinden uygulamalı olarak kendi kendine meme muayenesi (KKMM) ve Sanal Gerçeklik Teknolojisi (VR) ile mamografi çekimi modülü atölye çalışmalarını üniversite mensuplarının deneyimlemesi sağlandı. Doç. Dr. Nuran Akyurt etkinliği, BABKO, MİTTO ve ADEP destekli geliştirilen “VR modüllerini” üniversitemizde ilk deneyimleyen ve ARGE çalışmalarından desteklerini esirgemeyen Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt’a teşekkürlerini dile getirerek tamamladı.